Független Hírügynökség

 
A debreceni ítélőtábla jogerősen öt év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki még 2007 júniusában Hajdúhadházon az egyébként épp vele szemben intézkedő rendőrök szeme láttára egy kisbaltát vágott volt élettársa fejéhez.
A bűncselekmény még 2007 áprilisában történt a Hajdú-Bihar megyei Hajdúhadházon. Egy asszonyt támadott meg a korábbi élettársa. A baltától az asszony súlyosan megsérült. Koponyacsonttörést, agyzúzódást és nyílt orrcsonttörést szenvedett.
A rendőrök hívtak segítséget a sérülthöz, akit még aznap megműtöttek. A sérülés következtében keletkezett kis kiterjedésű koponyacsont-hiányt azóta egy újabb műtéttel már pótolták, így az asszony nem szenvedett maradandó testi károsodást. A két támadót a rendőrök még aznap este előállították.
A Hajdú-Bihar Megyei Bíróság korábban első fokon életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés kísérletének bűntette miatt a volt élettársat öt év nyolc hónap börtönbüntetésre, hat év közügyektől való eltiltásra ítélte, apját - aki szintén részt vett a bűncselekményben - tíz hónap börtönre, két évre felfüggesztve. Az apa az ítéletet tudomásul vette, így az már korábban jogerőre emelkedett.
Fiával szemben az ítélőtábla jóváhagyta az első fokon kiszabott ítéletet. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta tettét. Az ítélet jogerős.

Címkék: szerelem?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr152056121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása