Index, Független Hírügynökség
 
Valamilyen vegyi anyagot permetezett egy ercsi ház több lakójára éjszaka egy gázálarcot viselő férfi. Verekedés tört ki, a rendőrség szerint a család egyik nőtagja bottal többször is fejbevágta a férfit, aki belehalt sérüléseibe. A nő ellen halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Helyi információk szerint a permetezős támadó korábban többször is falopáson érte a családot, eltűnt fűkaszája miatt akart elégtételt venni rajtuk.
Gázálarcban, permetezővel a hátán érkezett egy férfi vasárnap hajnalban egy ercsi házhoz, ahol az épületből kilépő férfit és több lakót is lefújt valamilyen vegyi anyaggal. Verekedés tört ki, az egyik nő többször is megütötte egy bottal a 39 éves gázálarcos férfit, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.
Az egyik lepermetezett 54 éves férfit bőrfelmaródásos sérülésekkel a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kózházba szállították. Egyelőre még nem tudni, hogy nyolc napon belüliek, vagy komolyabbak a sérülései. A bottal védekező asszony bőrén kisebb marások keletkeztek.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya szakértők bevonásával indított büntetőeljárást az ügyben. A nyomozók a 34 éves nőt előállították, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. Az adatgyűjtés még folyamatban van, ezután dől majd el, hogy az asszonyt őrizetbe veszik-e.
A Roma Sajtóközpont információi szerint a férfi és a család közöttt régóta személyes konfliktus volt, mert a férfit többször meglopták, amiért ezt a családot okolta.Toperczer Attila, a helyi polgárőrség parancsnoka azt mondta, hogy a férfi  „kollégája” volt, és valószínűleg azért támadt az egyébként elmondása szerint problémás családra, amely ellen többször is tett korábban bejelentést, mert előző nap eltűnt a fűkaszája.
A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi amatőr íjászként rendszeresen járt a helyi erdőbe, ahol többször falopáson kapta a családot. Néhány esetben értesítette a polgárőröket és a rendőrséget is. A  család tagjai egyik alkalommal megfenyegették, hogy megölik, ha még egyszer találkoznak.
Szabó Tamás, Ercsi polgármestere azt mondta, hogy a szóban forgó család már régóta "mételyezi" a város hangulatát. A polgármester szerint a számlájukra írható több lopás is, és "egy egész erdőrészt irottak ki." Mindemellett szeméttel árasztják el a várost, és nem megfelelően tartják állataikat sem. A településnek már több millió forintos károkat okoztak, mondta.
Az igazság és jogszolgáltatás lassan reagál ezekre az esetekre, így a számonkérés rendszerint elmarad, pedig mindenki tudja, hogy kik állnak a történések hátterében, mondta Szabó Tamás. Szerinte a meggyilkolt férfi valószínűleg megelégelte, hogy ezügyben nem történnek lépések, ezért döntött úgy, hogy maga ítélkezik.

Címkék: gyilkosság jogos önvédelem? dolgos roma

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr452025721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása