Független Hírügynökség

Csaknem húsz szociális lakás berendezéseit szedték szét és adták el Pécsett, valószínűleg a lakóik. Ablakokat vettek ki, konyhabútorokat szereltek szét, feltépték a parkettát. Több helyen a konnektorokat is kivették a falból.
Huszonéves, állami gondozásból kikerült fiatalok éltek a lakásokban. Miután pénzzé tették a berendezést, eltűntek. Legalább 25 millió forintos kárt okoztak.Négy évvel ezelőtt újították fel Pécs István aknai városrészében a volt bányászépületet.
Összesen harminc darab, 28 négyzetméteres szociális lakást alakíttatott ki az önkormányzat, csaknem 100 millió forintból. Állami gondozásból kikerült fiatalok költözhettek a lakásokba, akik akkor nagyon örültek ennek a lehetőségnek.
Tizenhét lakást azonban teljesen kifosztottak: a parkettát felszedték, az ablakokat kiszerelték, a konnektorokat kitépték a helyükről, még a zuhanykabint és WC-csészét is tönkretették a fürdőszobában.
A szomszédok szerint a volt lakók munkanélküliek voltak, a közüzemi számlákat nem tudták fizetni. Ezért eladták a berendezést, így szereztek maguknak pénzt, majd eltűntek. Ahhoz, hogy újra lakhatóvá tegyék ezeket a lakásokat, becslések szerint legalább 25 millió forint kellene, ennyi pénze viszont nincs az önkormányzatnak.
Az önkormányzat egyelőre nem tett feljelentést az ügyben.

Címkék: integráció megélhetési bűnözés dolgos roma

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr471006938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása