MTI

 
A Komárom-Esztergom Megyei Bíróság első fokon összesen huszonhat év börtönbüntetésre ítélt két fiatalembert, akik 210 forintot és egy mobiltelefont vettek el egy idős férfitől, majd halálra verték és taposták.
Az emberölés elkövetésekor az elsőrendű vádlott tizenhat, unokatestvére húszéves volt. A fiatalok 2008 október közepén találkoztak az áldozattal, aki egy üveg sört ivott a kocsmában, ahol utoljára látták. Eldöntötték, hogy megtámadják és kirabolják.
Elvették az értékeit, majd a Galla patakba húzták, ott kövekkel, fahusánggal halálra verték.
A bíróság rablás és aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt az elsőrendű vádlottat a kiszabható büntetés maximumára, tíz év szabadságvesztésre ítélte, a másodrendű vádlottat tizenhat év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.
Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott enyhítésért fellebbezett, a másodrendű vádlott pedig azt kérte, mentsék fel az emberölés vádja alól.

Címkék: rablás idős ember megélhetési bűnözés utcai támadás

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr592032536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása