MTI

Kábeltolvajok rongáltak meg egy vasúti jelközvetítő berendezést a Borsod megyei Bőcs és Alsózsolca közötti szakaszon. Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: a vasút szakemberei szerdán észlelték, hogy az említett szakaszon lévő jelközvetítő berendezést megrongálták.
A rendőrök később a gyanúsítottakat - a 22 és a 19 éves lányt, valamint a 17 éves fiút - a miskolci rendőrkapitányság vasúti rendőrőrsére előállították. Meghallgatásuk során az elkövetők elmondták: a vasúti berendezésből a rézvezetékeket tépték ki, hogy az abban lévő fémet értékesítsék. A gyanúsítottak beismerték azt is, hogy a jelenlegi eseten kívül még négyszer próbálkoztak hasonló módszerrel.
A rongálások miatt az érintett vasúti szakaszon a fénysorompók nem működtek, tehát a tettesek veszélyeztették a közlekedés biztonságát. A miskolci rendőrkapitányság ezért a három elkövetővel szemben nemcsak a négyrendbeli lopás miatt indított eljárást, hanem közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény miatt is. A helyettes szóvivő megjegyezte: aki a közlekedés biztonságát veszélyezteti, három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Címkék: lopás megélhetési bűnözés dolgos roma közlekedésbiztonság elleni bűncselekmény

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr261968548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása