STOP/FMH
Hét embert vett őrizetbe a rendőrség szombat este Enyingen, miután egy nagyobb csoport üvegekkel támadt rá egy másik társaság autóira az AGIP benzinkúton - jelentette közleményben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az eset idején egy tv-stáb is tartózkodott a töltőállomásnál, akik rögzítették az eseményeket. A felvételeken látszik, ahogy 6-7 kocsi megérkezik a benzinkúthoz, az őrizetbe vett társaság tagjai pedig ezt meglátva bemennek a töltőállomás boltjába, onnan italos üvegeket hoznak ki, és azokat az érkező kocsik felé dobálják. Az eset után az autósok elmenekültek a helyszínről. A rendőrség lefoglalta a felvételeket, ami alapján már 7 embert őrizetbe vettek. Velük szemben csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt indult meg az eljárás.A tévéfelvételeken látszik, hogy az egyik kocsi szerb rendszámú volt, de hogy utasai milyen állampolgárságúak voltak, arról még nincs információja a rendőrségnek.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a STOPnak elmondta: a megdobált autósok eddig nem jelentkeztek a kapitányságon, azonosításuk folyamatban van. Személyi sérülés egyébként nem történt, az autókat ért károkról a sértettek eltűnése miatt egyelőre nincsenek információik. További részleteket Németh-Kész Mónika nem árult el az ügyről.

Hogy a dobálózó társaság tagjai vagy az elmenekülő autósok köthetők-e a Cozma-gyilkosság szereplőihez - esetleg ők is a veszprémi szórakozóhelyre Sztojkáékkal érkező 27 fős társaság tagjai -, azt nem tudni. A sajtószóvivő erről annyit mondott: nem áll módjában ilyen jellegű információkat kiadni.

A Fejér Megyei Hírlap úgy tudja: szombaton este az enyingi benzinkútnál egy 20-30 fős társaság ünnepelte egyikük (állítólag a Raffael-család egyik tagjának) születésnapját, amikor néhány autó - köztük egy külföldi, szerb rendszámú - érkezett a helyszínre. Ekkor különféle tárgyakkal kezdték dobálni a kocsikat. A benzinkutas ekkor értesítette a rendőrséget, a kútnál ezt követően vették őrizetbe a hét személyt.

(...)

A legfrissebb fejlemények szerint megyei vajda, az országos vajda és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője egyeztetésbe kezdett az Enyingen "esetlegesen feltámadó" indulatok lecsillapításáról - tudta meg a STOP Németh-Kész Mónikától.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hozzátette: a vezetők lementek Enyingre, "hogy a felbuzdult népet megpróbálják lecsillapítani". Kérdésünkre, hogy akkor most "esetlegesen feltámadó indulatok" vagy "felbuzdult nép" várta őket Enyingen, elmondta: a városban egyelőre nyugodt a helyzet.

Ennek némileg ellentmond, hogy Enyingre ma egy plusz készenléti rendőri egység érkezett. A sajtóügyeletes ezzel kapcsolatban elmondta: "Kellemetlen helyzet alakulhat ki. E helyzetre felkészülendő kérték a plusz egységet, illetve hogy ha olyan rendőri intézkedésrekerülne sor, amire nagyobb egység bevetése szükséges".  Hogy pontosan milyen rendőri intézkedés lehet ez, illetve hogy a kért egység hány főből áll, azt Németh-Kész Mónika nem akarta elárulni. Munkatársunk az autópályán 3 mikrobuszt és 3-4 járőrautót látott konvojban, szirénázva elszáguldani. A főkapitányság előtt egyébként ma egy kisebb csoport gyülekezett a garázdaság miatt őrizetbe vettek miatt. Németh-Kész Mónika szerint csak az előállítottak családtagjai, hozzátartozói érdeklődtek az őrizetbe vettek állapotáról. "Atrocitás nem történt, és rendőri intézkedés sem" - mondta el.

Címkék: ünneplés jogos önvédelem?

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr25944940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása