Index, MTI

Ellentüntetéssel akadályozták meg a Magyar Gárda ózdi megalakulását a helyi romák, a rendezvényen és azóta jogsértés nem történt. A gárda újabb alakuló gyűlést egyelőre nem jelentett be. Hevesen visszaállt a rend, miután szombaton 20-30 ember valótlan bejelentésre a cigánysorra érkező rendőrautóra támadott. A városban fokozott a rendőri jelenlét.

Ózdon ellentüntetést szerveztek a helyiek a Magyar Gárda vasárnapi alakuló gyűlése ellen, a délutáni rendezvényen csaknem 200 roma tüntető jelent meg. A Magyar Gárda végül elvonult, az alakuló gyűlést nem tartották meg [1], így a velük szemben álló ellentüntetők is szétoszlottak.

Ózdon vasárnap kora este nyugalom volt, annak ellenére, hogy szemtanúk az egyik városrészben kapákkal, kaszákkal, botokkal felszerelkezett társaságot, több tucatnyi embert láttak. A helyi rendőrségen kívül a megyei bevetési csoport, valamint a Készenléti Rendőrség tagjai is a városban vannak, számolt be a Független Hírügynökség vasárnap.

Egyedné Novodonszky Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre hétfőn azt mondta, hogy a rendőrség a szükséges mértékben van jelen továbbra is Ózdon, azonban a vasárnapi rendezvény óta.

Arra a kérdésre, hogy a Magyar Gárda jelezte-e már szándékát egy újabb rendezvény megtartására, azt mondta, ilyen bejelentés egyelőre nem érkezett hozzájuk. Hozzátette, hogy ilyen kötelezettségük csak akkor van, ha közterületen tartanak rendezvényt, és bár a vasárnapi magánterületen volt, ennek ellenére tájékoztatták a rendőrséget.

Címkék: gárda gyülekezés jog

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcigany.blog.hu/api/trackback/id/tr23934056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása